VAN / BAŞKALE - Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hakkari Yolu Caddesi 65600 Başkale / VAN
Vizyon
■İş sektöründeki ihtiyaçlara cevap verebilecek yetenek ve donanıma sahip öğrenciler yetiştirerek mezunlarının tamamını işe yerleştire bilen model bir okul olmak. ■Tüm mesleki eğitim veren kurumlar arasında yenilikçi ve öncü okul olmak. ■Akademik alanda kendini yetiştire bilecek bilgi ve becerilere sahip öğrenciler yetiştiren yüksek eğitim kaliteli okul olmak. ■Mesleki alandaki tüm rakipleri ile üst düzey rekabet edebilen bir okul olmak ■Kendi bölgesinden başlayarak tüm Türkiye de kültür ve değerler üreten bir eğitim kurumu olmak. ■Öz güveni gelişmiş, atılımcı ve kararlı bireyler yetiştirerek iş sektöründe farklılıklar oluşturmak. ■Eğitime en uygun fiziki ortamlara sahip eğitim ve öğretimi en yüksek kalitede suna bilen geçmişten gelen kültürel birikimini modern yapısıyla birleştire bilen Teknik yeteneklerin yanında sosyal becerileri de kazandıra bilen çok boyutlu bir okul olmak.
Misyon
Atatürk İlkeleri doğrultusunda, teorik bilgileri pratikte uygulaya bilen, akademik yönü gelişmiş, iş piyasasında ilk tercih edilen, kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştiren mesleki eğitiminde lider kurum olmaktır
Başarılar
Hentbol Kız Takımı 1- Liseler arası okullu gençler il üçüncüsü 2- Liseler arası okullu gençler il ikincisi 3- Kulüplü gençler il ikincisi 4- Kulüplü gençler il birincisi 5- Bölgesel lig grup birincisi(iki kere) 6- Kulüpler gençler bölge il üçüncüsü Not : Bu kulüpler Emrullah ŞAHİN önderliğinde , Van erkek beş yıldız spor kulübü altında olmuştur.
Derslik :12<
Öğretim Şekli :Tam Gün